Zolang alles goed gaat in en om het huis met de hond is het prima.

Maar soms laat de hond probleemgedrag zien. Eigenlijk bedoel ik probleemgevend gedrag. Want wat voor de één een probleem is hoeft dat voor een ander niet zo te zijn. Er is dus niet altijd sprake van probleemgedrag maar van gedrag dat in uw specifieke omstandigheden voor problemen zorgt.

Een hond die blaft als hij alleen thuis is geeft in een flat of een drukke woonwijk eerder problemen omdat de buren zullen komen klagen. Woont u ergens buiten in een vrijstaande woning zal dit gedrag minder problemen geven voor de omgeving.

Blijft natuurlijk wel belangrijk dat de hond zich op zijn gemak voelt als u weg bent. Dit zou een reden kunnen zijn om te kijken waarom een hond blaft als hij alleen thuis is.Nomy 2


Er zijn diverse vormen van probleemgedrag. Om hiervoor een diagnose te stellen is het noodzakelijk dat ik bij u thuis langs kom. Ik kan dan de hond observeren in zijn eigen omgeving.

Naast het observeren van uw hond zal ik u een aantal vragen stellen. Nadat ik de diagnose heb gesteld zal ik een voor u passende therapie adviseren. Deze neem ik geheel met u door zodat u deze op de juiste manier kunt uitvoeren. Een consult duurt ongeveer 2 uur.


Uiteraard ontvangt u de adviezen ook uitgeschreven in de vorm van een verslag. De aanleiding van het probleemgedrag, de verklaring van dit gedrag en de adviezen zullen compleet uitgeschreven worden zodat u hier op kunt terugvallen.

Dit wordt u toegestuurd of gemaild zodra het consult is betaald.


Tijdens mijn bezoek maak ik met u een afspraak voor een belmoment. Dan bekijken we of het beter gaat, of de oefeningen die ik heb geadviseerd het gewenste resultaat geven en kan ik eventuele vragen van u beantwoorden. Deze terugbelafspraak dient uiterlijk 3 weken na het consult plaats te vinden.


Voorbeelden van probleemgedrag:

  • Niet alleen thuis kunnen zijn
  • Niet zindelijk zijn
  • Uitvallen naar andere honden
  • Agressief gedrag naar de eigenaar
  • Agressief gedrag naar de kinderen
  • Agressief gedrag naar bezoek
  • Slopen
  • Achter fietsers of joggers aanrennen
  • Angst

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt zich aanmelden door gebruik te maken van het contactformulier.