Ik ben Toos en woon al jaren met mijn gezin en mijn drie honden in Zoetermeer.

Ik heb altijd een grote liefde gehad voor honden. Ik ben opgegroeid met honden en later heb ik ook altijd honden gehad. Ik heb, op één hond na, altijd (probleem)honden gehad.Links Lana, rechts Milo Of ze nu via een asiel of een andere manier bij mij kwamen, het waren altijd honden met een “beschadiging”. Maar elke hond is weer op zijn pootjes terecht gekomen.

Mede doordat het zo interessant is om met deze honden aan de slag te gaan ben ik mij steeds meer gaan beseffen dat dit is waar mijn hart ligt.


Mijn doel is om mensen te helpen als hun hond probleemgedrag laat zien. Als u gemotiveerd bent om met uw hond het probleem aan te pakken kan ik u helpen om te kijken waar het mis is gegaan en hoe we uw hond weer goed op de rit kunnen krijgen.


Aangezien ik slechts advies kan geven noem ik mezelf dus liever gedragsadviseur. 

Ik kan voor u een diagnose stellen en u een advies geven hoe het probleem aan te pakken. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de adviezen. Dit geldt zowel voor de gedragsadviezen als de instructie. Ik kan u advies geven en ik kan u uitleggen hoe u uw hond het beste een aantal commando’s kunt leren. U zult het echter zelf moeten gaan toepassen en dat maakt u zelf verantwoordelijk.
 

Om de benodigde kennis te verkrijgen om hondengedrag te kunnen beoordelen heb ik diverse opleidingen/cursussen en workshops gevolgd:

Instructeur I Instituut voor Gedragstherapie Lelystad (nu Martin Gaus Academie)
Ethologie Hond Cursuscentrum Barneveld
Kynologisch Instructeur I Cursuscentrum Barneveld
Gevorderd Kynologisch Instructeur Cursuscentrum Barneveld
Begeleiding Probleemgedrag Hond Cursuscentrum Barneveld
Oplossen Probleemgedrag in de praktijk Cursuscentrum Barneveld
TTouch Hond Cursuscentrum Barneveld
Stress bij Honden Martin Gaus Academie
Symposium "Wolf versus Hond" 2014

Stichting Canidae

Symposium "Wolf versus Hond" 2015 Stichting Canidae
Hersenfunctie in relatie tot gedrag Martin Gaus Academie
Symposium "Wolf versus Hond" 2016 Stichting Canidae
De Hond en zijn hersenen Martin Gaus Academie
   

Ik zorg dat ik op de hoogte ben van de laatste inzichten omtrent het gedrag van honden, onder andere door middel van bijscholing, het volgen van workshops en seminars en door het lezen van de laatste informatie over hondengedrag in de vakbladen.